VKR-Holding A/S

Tegnestuen vandt i 2006 opgaven om udformningen af landskabet til det nye VKR-Holding hovedsæde i Hørsholm

Tegnestuen har skabt landskabet omkring det nye hovedsæde til VKR-Holding A/S. Opgaven har omfattet det ydre landskab omkring det nye hovedsæde, den landskabelige sammenhæng mellem hovedsædet VKR og VELUX, de nære udearealer omkring den nye bygning samt ankomst- og parkeringsarealer. Grundlaget for det landskabelige greb tager udgangspunkt i, at landskabet skal være et positivt tilskud for medarbejdere og besøgende. Den kuperede byggegrund med småbakket terræn grænser mod øst visuelt op til Breelteskoven, et markant og karakterfuldt landskabselement for hele byggegrunden.

 

Den nye bygning er placeret i grundens sydøstlige hjørne på det terrænmæssigt højeste punkt, visuelt tæt placeret på Breelte Skov. Således oplever man landskabet omslutte det nye hovedsæde på alle sider. Bygningens koncentrerede placering på grunden og dens tætte volumen i L-form giver oplevelsen af, at den er ’løftet’ ind i landskabet, og nænsomt indpasset på det lidt høje terrænområde. Her er der godt udsyn over landskabet til VELUX-bygningen mod vest og til Breelte Skov.

 

Fakta:

Bygherre:        VKR-Holding A/S

Type:                 Landskabsopgave

År:                      2006 - 2008

Team:               - Charlotte Skibsted

                            - Hvidt & Mølgaard Arkitekter

                            - Leif Hansen A/S

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer