Billund Bymidte

Tegnestuen har skitseret og projekteret helhedsplanen for Billund Bymidte med torvedannelse under lindetræer på en granitbelagt flade

Tegnestuen blev i 1996 bedt om at skitsere helhedsplanen for Billund bymidte. Her skabte tegnestuen de fremtidige rammer for torvehandel og dagligt mødested for Billunds borgere under lindetræer på en stor belagt granitplads på byens Rådhusplads. Der blev afholdt en kunstkonkurrence der medførte opsættelsen af flere kunstværker. I 2004-2005 blev tegnestuen bedt om at rådgive om Billund Bymidte Syd og parkeringspladsen syd for Rådhuset. Parkeringspladsen er lagt ud i en lund af lindetræer med parkering, bytorv og bygrønning i et bueslag op til Billund Rådhus og med nye pladsdannelser omkring Billund butikscenter.

(Tegnestuen har i 2010 vundet indbudt konkurrence for vores forslag til den fremtidige udformning af den 15 ha. store Skulpturpark Billund der forbinder turistområderne i øst med bymidten. I 1995 vandt tegnestuen 1.præmie for vores forslag til UTF-Billund Bypark for LEGO-koncernen.)

Fakta:

Bygherre:      Billund Kommune

År:                    1996 – 2005

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer